2321022525 Πρίγκηπος Χριστοφόρου 1, Σέρρες katsiampeki@hotmail.com
hero image
 
 
 
 
ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ - ΘΡΟΜΒΟΛΟΓΙΑ
Κατσιαμπέκη Χ. & ΣΙΑ ΟΕ Μικροβιολογικό Εργαστήριο | Σέρρες


Το τμήμα Μοριακής Βιολογίας παρακολουθώντας τις νέες εξελίξεις στον τομέα του μοριακού ελέγχου γενετικών νοσημάτων έχει προσθέσει ένα μεγάλο αριθμό εξετάσεων.

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα γενετικά σύνδρομα οφείλονται σε μεταλλάξεις συγκεκριμένων γονιδίων, τα οποία ανήκουν στην ομάδα των μονογονιδιακών διαταραχών. 

Το τμήμα Μοριακής Βιολογίας εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους μοριακής γενετικής προσφέρει τη διάγνωση σπάνιων γενετικών συνδρόμων για τον εντοπισμό ασθενών ή φορέων.

 

Ενδεικτικές εξετάσεις:

 PT (Χρόνος προθρομβίνης )
 aPTT
 ινωδογόνο
 D-dimmer
 Αντιθρομβίνη ΙΙΙ
 Πρωτεΐνη C
 Πρωτεΐνη S
 Αντισώματα καρδιολιπινών(IgG, IgM)
 Αντιπηκτικό του λύκου(LA)
 Παράγοντας VIII
 Έλεγχος αντίστασης στην ενεργοποιημένη πρωτεΐνη C (Pro-C Global)
 Παράγοντας V G1691A(Leiden)
 Παράγοντας XIII V34L
 MTHFR C677T
 Παράγοντας II-προθρομβίνη G20210A

 

ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΟΥ HPV
Εξέταση για την ανίχνευση του DNA των ογκογόνων HPV.

O ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι ο υπ’ αριθμόν 1 παράγοντας των άτυπων κυττάρων στο τεστ Παπανικολάου. Εάν κάποιος είχε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με κάποιον που έχει τον ιό, υπάρχει πιθανότητα να τον αποκτήσει. Αρκετά από τα στελέχη του HPV δεν είναι καρκινογόνα και με πολλούς τρόπους μπορούμε να διαγνώσουμε τις βλάβες και, με τη σωστή διαδικασία και τα κατάλληλα θεραπευτικά σχήματα, να ανακόψουμε την εξέλιξή τους.

O HPV (Human Papilloma Virus) είναι ο ιός που προκαλεί τα θηλώματα στο σώμα (υπερκερατώσεις), τις μυρμηγκιές στα δάκτυλα, τους κάλους στις πατούσες, τα αφροδίσια κονδυλώματα και τις δυσπλασίες στα γεννητικά όργανα και κυρίως στον τράχηλο της μήτρας. Από τους 120 τύπους του ιού που υπάρχουν, οι 35 βρίσκονται στα γεννητικά όργανα και από αυτούς οι 15 είναι υψηλού κινδύνου και οι 20 χαμηλού κινδύνου.

Από τους 35 τύπους που βρίσκονται στα γεννητικά όργανα μόνο δυο τύποι υψηλού κινδύνου (ο 16 και ο 18) ευθύνονται για το 70% των καρκίνων του τράχηλου, ενώ ο 6 και ο 11 χαμηλού κινδύνου για τα κονδυλώματα και οι άλλοι για ήπιες και μέτριες βλάβες.

Χρειάζεται γνώση, πρόληψη και σωστή θεραπεία. Το τεστ Παπανικολάου ανιχνεύει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις σε θετικο HPV test με τύπους υψηλού κινδύνου, έτσι, είναι δυνατόν να προλάβουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.